NOOSA and BRISBANE

 
 
Noosa staden som vi begav oss till efter att vi varit på Fraser Island och spenderat en natt i Hervey bay. Planen var egentligen att vi skulle åka 3 nätter på någonting som heter Bush camp, men vi struntade i det.. Vi kände att vi verkligen inte orkade sova i tält 3 nätter till efter att vi just gjort det på Fraser Island. Eftersom vi kom på att vi inte ville gå på bush campet dagen innan vi skulle åka till Noosa så var alla hostel fulla, förutom ett. Detta hostel var fin men det låg en bra bit från Noosa centrum. Istället för 3 nätter så stannade vi bara i Noosa 2 nätter. Noosa var en fin och mysig liten stad, men det kändes som det inte fanns så mycket att göra. Det vi gjorde när vi där vara att ligga på stranden och bara gå runt och kolla på staden. Jag skulle nog säga att detta är stoppet på östkusten som jag tyckte var tråkigast, troligtvis beror det på att vi somsagt bodde en bit utanför. 
 
Brisbane är den stad som jag tyckte var väldigt härlig faktiskt. Detta var den första "stora" staden som vi kom till på vår östkustresa. Äntligen fick vi se alla de där höga lägenhetshusen igen som vi är vana vid att se här borta i Sydney.  Tråkigt nog så har Brisbane ingen strand och kust vilket gör att staden får ett litet minus, dock så har det en mysig och fin lagun mitt inne i centrum. 3 nätter spenderade vi i Brisbane och det räckte gott. Två av dagarna låg vi och solade vi lagunen eftersom att det var kanon väder och vi vandrande även runt och kollade inne i staden. 
 
På vår tredje dag i Brisbane åkte vi till en liten djurpark som heter Lone Pine Koala Sanctuary. Där får man ta bilder med koalor och kela med kängurus. Detta var dock en väldigt liten djurpark och hade inte så mycket mer djur än just koalor, kängurus, får, reptiler och dingos. Trotts att den var liten är det väldigt kul att vi åkte dit och speciellt att vi fick ta den där bilden på en känguru som alla backpackers i Australien gör. 
 
Brisbane var somsagt en stad som jag tyckte var väldigt härlig, men staden var full utav busines people och det var inte riktigt sen avslappnade miljön som det är här i Sydney trotts att det är mycket business här också. 
Veronica Wallgren

Ser verkligen härligt ut :)