South molle island - Koala adventures


Detta är lite bilder på hur det såg ut på ön som vi bodde på ute i Whitsundays. South Molle Island heter ön och det finns ingenting annat än det här resortet, det är ingen annan som bor på ön.
 
Förövrigt så tog vi en nattbuss från Airlie beach till Hervey bay i natt. Hade gärna sett lite mer utav Airlie beach, tråkigt att vi inte hade mer tid. Imorgon ger vi oss ut på fraser island, världens största sand ö. 

Pride of Airlie - Whitsundays 
I tre dagar var vi ute och seglade i Whitsundays tillsammans med Pride of Airlie. Vi kom dit med noll förväntningar eftersom vi har hört väldigt mycket kritik emot detta företaget. Vi håller verkligen inte med om den kritiken vi har hört, vi är riktigt nöjda. Första dagen blev vi hämtade runt 14.00 ifrån Airlie beach och seglade sedan över till ön vi skulle på bo. Skillanden mellan pride of Airlie och alla de andra båtarna är att man inte sover på en båt, utan istället på en helt egen ö där det bara finns detta resortet. Jag och Julia delade rum med tre lite halvskumma tyska killar och rummet var inte jätte fräscht men har verkligen sett värre. De säger att man inte får ta sig alkohol till ön, utan du får bara ha den på båten, men det stämmer inte. Alla tar med sig alkohol till ön anyway och de bryr sig inte alls. Annars fanns det en bar som hade hyfsat billig dricka. Det var fest båda kvällarna och vi träffade många sköna personer på ön. Det var runt 70 personer på ön och folk från alla möjliga länder, mest från Sverige dock. 
 
Det absolut bästa var såklart att få se den fina stranden Whiteheaven Beach. Sanden och vattnet var så otroligt fint, absolut något utav det finaste jag har sett i mitt liv. Vi besökte den stranden den andra dagen när vi var ute och seglade med båten hela dagen. Vi fick även snorkla på den andra dagen, det var ingenting att hänga i granen. De tog oss till ett väldigt tråkigt ställe att snorkla på. Jag och Julia låg mest där i vattnet och skrattade åt hur otroligt dålig snorkling det faktiskt var. Men utöver att snorkling var dålig så är jag väldigt nöjd med pride of airlie. Vi kände att vi aldrig hade orkat sova på en båt, därav passade detta oss så mycket bättre. 

Airlie beachVi är nu i Airlie beach och har precis ätit en mumsig frukost på ett café. Detta är en mysig och fin stad, påminner lite om l semesterorter världen över. Vi kom hit i går kväll och det började med att vi bokat vårt hostel här på fel dag. Men som tur var fanns det sovplatser kvar så vi kunde få oss en varsin säng på natten. Detta var dock en utav de värsta nätterna i mitt liv. Hostelet var nice, men personerna i vårt rum var en aning skumma. Den ena gör världens konstigaste äckligaste ljud hela natten, medans den andra kissar på balkongen och typ går i sömnen och sätter sig på Julias säng. Plus att rummet var väldigt varmt, så blev inte så mycket sömn i natt men whatever. 

Idag ska vi ut och segla på whitsundays så vi är inte tillbaka förens på onsdag.