Australiens östkust - part 1 plans

Den 7 Februari lämnar vi somsagt Sydney för ett litet äventyr längst Australiens östkust. Detta är verkligen någonting jag ser framemot extremt mycket, speciellt när de har regnat i Sydney de senaste 4 dagarna?!
 
Detta är vår plan som den ser ut just nu, datum kan ändras men bara men någon enstaka dag. 
 
Cairns 7-14 Feb
Vi har bokat 7 nätter på ett hostel uppe i Cairns och vi har även lite bokade aktiviteter där uppe. Att vi ska börja med hostelet livet ännu en gång känns lite små jobbigt, men så värt det för att få resa. 
  • Snorkling och Dykning i barriärrevet  -- En av dagarna kommer vi ge oss ut på en båt för att dyka och snorkla i barriärrevet, detta ser jag verkligen framemot. Vi tänker inte ta något dykarcert, men vi kommer inte få prova på att dyka tillsammans med någon snubbe. Jag har dock hört att man ser väldigt mycket nice i vattnet bara genom att snorkla. 
  • Skydive -- Förstår ni att vi verkligen har bokat skydive? Vi ska slänga oss ut från ett flygplan mitt uppe i luften, känns super häftigt, samtidigt läskigt. Detta skydive vi bokat ska vara ett av de finaste i hela Australien då man landar precis på en strand och det ska vara jätte nice. Vi planerar att göra detta på min 20 årsdag, en annorlunda födelsedag kan man säga. 
Detta är de aktiviteter vi har bokat där uppe, men det finns jätte mycket annat att se uppe i Cairns. Vi kommer troligtvis besöka regnskogen och kanske några fina öar som ligger ute i barriärrevet. De andra Halmstad tjejerna är uppe i Cairns samtidigt som oss, kul att vi kan mötas upp igen eftersom de lämnar Sydney om bara någon vecka. 
 
Whitsundays 15 - 17 Feb
Vi har även bokat in Whitsundays den 15 februari. Den 14 tar vi en nattbuss till Airlie beach där vi kommer stiga på en båt som ska ta oss över till Whitsundays. Det finns två olika alternativ till Whitsundays, antingen bor du på en båt alla dagar eller så bor du på en ö och åker ut på en båt på dagarna istället. Alternativet vi valde är pride of airlie som betyder att vi kommer bo på ön. 
 
Resortet som vi kommer bo på ser väldigt nice ut, det finns pool, bar, minigolf, volleyboll och mycket mer. 
Dag nummer två kommer bestå utav en heldag ute på havet, man kör runt och besöker massa fina stränder, snorklar och badar i det fina kristallblåa havet. Whitsundays är verkligen någonting som jag ser framemot.  Tänk och ligga på en båt och sola i den gassande solen, heaven. 
 
Detta är det 10 första dagarna av vår resa längst med östkusten. 
 
Australien - Cairns - Eastcoast - Whitsundays - resa - östkust